Arbetsförmedlingens kontor i Gävle. Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

Bara tre AF-kontor i Gävleborg föreslås bli kvar efter neddragningen

Uppdaterad
Publicerad

Bara tre av tio av Arbetsförmedlingens kontor i länet föreslås bli kvar efter den neddragningsprocess som just nu pågår inom myndigheten.

Enligt en preliminär lista, som SVT tagit del av, är det kontoren i Gävle, Hudiksvall och Bollnäs som blir kvar. Det betyder att kontoren i Hofors, Sandviken, Ockelbo, Söderhamn, Edsbyn, Bergsjö och Ljusdal läggs ned.

I dag har Arbetsförmedlingen 242 kontor över hela Sverige. I det här preliminära förslaget skulle endast ett 60-tal kontor bli kvar.

Preliminär beräkning

Men Arbetsförmedlingens presschef Patrik Svensson tillbakavisar i en kommentar att detta skulle vara slutsumman och att nedläggningarna därmed skulle vara mer än vad som tidigare sagts. ”Det stämmer inte. Beslutet är att cirka 130 lokala kontor ska avvecklas, utifrån budgetläge och framtida behov”, skriver han i ett mejl till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.