Tre personer gripna och anhållna efter tips om stulen bil i Hofors

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick tips om en stulen bil från SKutskär i Hofors – och kunde gripa tre misstänkta efter att de stoppats i en annan bil.

På onsdag eftermiddag fick polisen tips om att en personbil som stals i Skutskär under natten hade synts i Hofors. Man satte flera patruller på ärendet och lyckades också hitta och beslagta den stulna bilen.

I samband med detta stoppade polisen ett annat fordon på E16 utanför Hofors. Resultatet blev att man grep tre personer som färdades i den bilen, misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. De gripna är en man i 20-årsåldern samt en man och en kvinna i 25-årsåldern.

De tre har förhörts, och åklagare beslutade på kvällen att samtliga ska anhållas, misstänkta för bilstölden i Skutskär.

– Den tillgripna bilen har de ställt in i ett garage, sedan har de hoppat in i en annan bil och åkt därifrån, berättar RLC-befäl Thomas Gustafsson.

Åtminstone en av de tre, en man, är känd av polisen sedan tidigare.

– Han förekommer flitigt i registret, säger Gustafsson.

En bil stals i Skutskär – tre misstänkta greps på E16 utanför Hofors strax efter att bilen hittades i ett garage i Hofors. Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.