Foto: Johan Nilsson/TT

Tre polisbilar krockades i Ockelbo när bilist inte stannade för stopptecken

Uppdaterad
Publicerad

På måndagskvällen skulle polisen i Ockelbo göra en fordonskontroll som del av en pågående förundersökning. Bilföraren stannade inte vilket ledde till en händelseföljd där inte mindre än tre polisbilar krockades.

Det hela skedde runt kvart i åtta på kvällen vid korsningen Norra Åsgatan-Hamrångevägen i Ockelbo. Enligt rapport från polisens presstalesperson Daniel Wikdahl genomfördes kontrollen med anledning av en åklagarledd förundersökning, och flera patruller deltog.

Den aktuella bilföraren stannade dock inte för polisens stopptecken utan körde in i polisbilen framför sig. Därefter blev fordonet påkört bakifrån av en andra polisbil – och sedan prejat av den tredje polisbilen.

Inga personer skadades men en polisbil fick bärgas, och personerna i bilen som skulle stoppas greps.

Försök till grov misshandel

Daniel Wikdahl framhåller att denna förundersökning inte är kopplad till de senaste dagarnas händelser i Gästrikland, där bland annat en man skadats allvarligt vid ett mordförsök i Sandviken.

Ett antal män satt i bilen men polisen vill inte gå ut med detaljer om hur många. Männen är dock frihetsberövade och misstänkta för grovt narkotikabrott, försök till grov misshandel, grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik. Polisen utesluter inte heller att ytterligare misstankar kan läggas till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.