–Just nu driver jag butiken på ideell basis, säger Mats Hagljung, butiksinnehavare.
Han öppnade butiken i slutet av augusti i fjol och till en början gick försäljningen bra. Men de senaste månaderna har ruljansen varit en kräftgång. Mats Hagljung tror att det beror på oron i värdläget med allmänna prishöjningar på livsmedel, ökad inflation och ökade el- och drivmedelskostnader.
Måste bli mer självförsörjande
Henning Bäcknet och Anna Bjurström är några av kunderna som trots de allmänna prishöjningarna i samhället ändå handlar lokalproducerat.
– Det skulle vara väldigt tråkigt om butiken tvingas lägga ned. Det betyder att vi antagligen måste åka längre för att hitta det lokalproducerade, säger kunden Henning Bäcknet.
Politiker nationellt och lokalt är överens om att Sverige måste bli mera självförsörjande på livsmedel. Kriser som pandemin och kriget i Ukraina har visat på sårbarheten i att vara beroende av att importkedjorna i världen fungerar.
Följ med in i butiken med lokal producerad mat i klippet ovan.