Corvette klubb anordnar cruising i Ockelbo. Foto: Arvid Jansson/SVT

Trots inställda evenemang – Corvetteklubb ordnar cruising i Ockelbo

Uppdaterad
Publicerad

På grund av den pågående coronapandemin är nästan alla arrangemang och sammankomster i länet inställda. Nästan alla. Corvetteklubben i Sveriges årliga Ockelboträff för boende i närområdet gick av stapeln även i år.

Årets upplaga är däremot anpassat efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

– Vi är 40 personer och vi har nyss varit och cruisat förbi ett äldreboende vilket var väldigt uppskattat av de boende, säger Krister Larsson, Ansvarig för Gävleborg, Club Corvette Sweden.

Efter en kort sväng på byn träffas de 40 gästerna på ett kafé i centrala Ockelbo, där de fikar och visar upp sina bilar.

– Tjusningen är att träffas och umgås. Det är en otroligt fin gemenskap, säger Krister Larsson.

Avråder vissa från att delta

Utöver begränsningar på antalet deltagare har de även gjort en riskbedömning där de avråder medlemmar i riskgrupper och med samhällsbärande jobb från att delta. De umgås även i första hand utomhus med fysisk distansering.

Vanligtvis är det dubbelt så många deltagare på träffarna men även i år ges åtminstone en mindre grupp chansen att tänka på annat än corona en stund, menar distriktsansvarige för Club Corvette Sweden Benny Eriksson.

​- Det är en glädje och ger en tro på framtiden, där vi får bete oss normalt, säger Benny Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.