Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Tuffaste sommaren för regionrådet Jan Lahenkorva (S) – lovar rätt vård i Gävleborg under sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Regionrådet Jan Lahenkorva (S) konstaterar att det har varit betydligt tuffare att få ihop bemanningen i sommar jämfört med tidigare år. Trots det garanterar han rätt vård till länsborna.

– Som det ser ut i dag kommer de allra flesta få ut fyra veckors sammanhängande semester. Tyvärr kan jag inte lova att vi når ända dit, säger Jan Lahenkorva (S), regionråd

Kan du garantera att Gävleborgarna kommer att få den vård de har rätt till i sommar?

– Det har man lovat mig från verksamheten, säger Jan Lahenkorva (S), regionråd.

Miljoner för flyttad semester

En del av arbetet för att få ihop bemanningen handlar om att erbjuda ordinarie personal ersättning om den är villig att flytta sin semester till efter sommarperiodern. Det handlar om 15 000 kronor extra per flyttad vecka och gäller för max tre veckor. Om cirka 300 medarbetare tackar ja till erbjudandet, som tidigare år, skulle regionenes nota landa på 13,5 miljoner kronor för att säkra sommarbemanningen.

Hör honom berätta om läget sommaren 2022 i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.