Våldtäkten skedde efter en julfest med firman Foto: SVT/TT

”Bäste vän” våldtog sovande kvinna i bil

Publicerad

I samband med en firmajulfest 2016 ska en man ha fört upp fingrarna i sin kollegas underliv under bilresan från restaurangen. Kvinnan var så pass kraftigt berusad att rätten anser att kvinnan befann sig i en särskilt utsatt situation eftersom hon var i ett sovande stadium.

Mannen uppger i förhör att han trodde att kvinnan var med på det eftersom hon svarat mumlande ”hmmmm” när han frågade om det var okej att han började smeka henne. Efter ett tag blev smekningarna grövre och slutade med det övergrepp mannen du döms för.

Gamla vänner

Kvinnan uppger att de varit bästa vänner och att de många år tidigare haft en sexuell relation. Hon uppger att hon under festen började få kraftig huvudvärk och mådde dåligt. Då ville hon åka hem. Hon blev skjutsad i en bil med några arbetskamrater. I baksätet satt dock mannen och kvinnan ensamma. Hon uppger att hon sov under färden men att hon vaknade av kraftig smärta i underlivet.

Hon uppger i förhör att hon dagen efter kände sig utnyttjad, hade ont i underlivet och blödde efter övergreppet.

Mannen uppger att hans handlande berodde på att han ”Ville lugna henne”. Något rätten inte fäster något avseende vid. Inte något tyder på ömsesidighet i händelsen, uppges i domen.

Mannen döms för våldtäkt till fängelse i två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer