”Jag är en människa, jag tog åt mig” – Tshutshu Tshakasua Wa Tshakasua om den tuffa tiden när han inte fick de spelminuter han ville ha. Foto: Lina Abusagr/SVT

Tshutshu tillbaka i Gefle IF: ”Ska utvecklas som person och spelare”

Publicerad

Efter flera ungdomslandskamper och spel i andra klubbar är Tshutshu Tshakasua Wa Tshakasua tillbaka i Gefle IF. Den här gången för att bevisa vad allt snack var om.

Innan han lämnade Gefle IF var det många som såg en uppåtgående karriär för Tshutshu. Han spelade flera landskamper med både Svergies U17- och U19-lag. Det var en även på tal om spel för Celtic FC.

– Jag var dit två gåner och tränade med deras U23-lag. Sen fick jag också träna med A-laget med stora spelare som lagkaptenen Scott Brown och Mikael Lustig, säger Tshutshu Tshakasua Wa Tshakasua, Gefle IF.

Fick för lite speltid

Något spel med Celtic FC blev det dock inte. Det blev inget kontrakt och Tshutshu valde att stanna i Gefle IF. Men med tiden blev det mindre speltid för han och i samråd med klubben gick han över till Sandvikens IF. Där fick han mer speltid och fick visa vad han kunde.

– Vi kom kom överens om Sandviken och det var jättebra för där vann jag min första titel, säger han och ler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.