Krögare i Hudiksvall får kärvare tider – igen: ”Känns jättejobbigt”

Publicerad

Detta är första helgen under de nya coronarestriktionerna som drabbar krogbranschen. Året kunde ha börjat bättre för sektorn som lidit stort sedan pandemins början.

– Det kostar mer för oss att ha öppet än att ha stängt under dessa omständigheter, säger Raymond Lehnberg, en av krogen The Bells delägare. De valde att stänga ned krogen helt, så länge de rådande restriktioner pågår.

– Att mingla, umgås och lyssna på live-musik är vår affärsidé, men nu vill myndigheterna att folk stannar hemma – det går inte ihop, säger Raymond Lehnberg.

Coronaviruset i Gävleborg

Kunder skräms bort

Alice Zetterlund är restaurangchef på den nyligen öppnade krogen Apa i Hudiksvall. Hon har redan märkt minskade bordsbokningar sedan den nya obligatoriska stängningstiden klockan 23 infördes i onsdags:

– Restriktionerna skrämmer även bort de som brukar komma hit tidigare, säger Alice Zetterlund.

Minskad bemanning

På Manis sportbar har man gått ned i helgbemanning från tre till två personer.

– Det känns jättejobbigt att vi är där igen med nya restriktioner. Men jag hoppas ändå att vi slipper restriktioner till sommaren, säger Sofie Nilsson, krogen Manis ägare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet