Foto: Google Earth

Äldre man hittades skadad i Söderhamn – 75-åring anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen började på lördagen utreda misstänkt vållande till kroppsskada, sedan en äldre man i 80-årsåldern hittats medvetslös och skadad i Söderhamn. En annan man i 75-årsåldern hade också skador. Efter utredning under helgen blev den 75-årige mannen misstänkt för grov misshandel.

Polisen i Gävleborg rapporterar om en händelse i Söderhamn från lördagsmorgonen. Två äldre män, i 75- och 80-årsåldern, skulle övernatta i en husbil.

Under natten upptäckte den yngre av männen att den andre är försvunnen. Han larmade polis, och då visade det sig att den äldre mannen hittats skadad och medvetslös utanför husbilen av närboende.

Fördes till sjukhus

Ambulans förde den äldre till sjukhus för vård. Polisen uppger att även den yngre av de två hade skador, och han fördes också till sjukhus med ambulans för kontroll.

Polisen tog husbilen i beslag, och en förundersökning är inledd om vållande till kroppsskada. Det finns ingen misstänkt för brottet i nuläget.

75-åring misstänks för brott

På söndagen uppgav polisen att den 75-årige mannen nu är misstänkt för grov misshandel. Han har anhållits av åklagare sedan lördag eftermiddag. Mannen uppges neka till brott, och menar att kamraten måste ha skadat sig genom en olyckshändelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.