Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna-Karin Palm och Emma Schols kommer att sommarprata i P1. Foto: Mattias Ahlm/Maria G Nilsson/Sveriges Radio

Ytterligare två Gävleborgare sommarpratar i P1

Publicerad

Två Gävleborgare får sommarprata i P1. Den ena är Edsbymamman Emma Schools som räddade sina barn ur ett brinnande hus 2019. Den andra är författaren Anna-Karin Palm från Bjuråker.

– Det är ett annat sätt att nå en publik. Jag har alltid gillat radio väldigt mycket, det blir en intimitet med röster och att inte synas, säger Anna-Karin Palm när SVT frågar henne om skillnaden mellan att skriva och att prata i radio.  

Anna-Karin Palm bor i Bjuråker och är författare och kulturskribent. Hennes biografi över Selma Lagerlöf fick stor uppmärksamhet och nominerades till Augustpriset 2019. Den 9 augusti kommer hon i sitt program att tala om skrivande, läsande och kvinnorna i sitt liv.  

Sommardebutanten om att överleva lågorna 

Emma Schols från Edsbyn har också blivit utsedd till sommarvärd och den 29 juli kommer hon att berätta om hur hon räddade sina sex barn ur sitt brinnande hus. Hon debuterar som sommarpratare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.