Två personer har gripits misstänkta för rån och rånförsök under natten till tisdagen. Foto: Arkiv/SVT

Två gripna för knivrån

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på tisdagsmorgonen kunde polisen gripa två misstänkta rånare i stadsdelen Andersberg i Gävle.

Det första larmet kom strax efter klockan tre. En man anmälde att han utsatts för ett rånförsök av två män, där den ena hotade honom med kniv.

Rånarna misslyckades med att komma över kontanter eller telefon. Den drabbade mannen kunde lämna ett utförligt signalement på gärningsmännens utseende.

Rånades i bostaden

Nästa larm kom drygt en timme senare, och gällde även det rån i Andersberg. Den utsatte mannen hade rånats i sin bostad, och den här gången försvann de två rånarna med både en telefon och kontanter.

Kort därefter kom det tredje larmet som gällde inbrottsförsök mot en föreningslokal i Andersberg. I anslutning till den händelsen kunde polispatruller som befann sig i området gripa två män, som tack vare vittnesuppgifter misstänks ligga bakom både rånförsöket och det fullbordade personrånet i en lägenhet.

Det är i nuläget inte klart hur de gripna ställer sig till misstankarna mot dem. 

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.