Tre personer gripna efter bråk på öppen gata i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk urartade vid Stortorget i Gävle vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen. Två personer fördes till sjukhus med skador, och kort därpå greps de av polis. Senare under kvällen greps även en tredje gärningsman.

Norra Kansligatan i Gävle var avspärrat under eftermiddagen och flera polispatruller och ambulanser var på plats. Senare under kvällen var avspärrningen hävd.

Orsaken till bråket är okänd.

Till en början var en av de tre misstänkta gärningsmännen på fri fot.

Använt ett stickföremål

Har personerna skadats av en kniv?

– Eller något annat stickföremål, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Enligt honom finns det många vittnen till händelsen.

Två greps först

De två personerna som skadades fördes till sjukhus för vård, och greps sedan av polisen.

Den ena personen har fått skadorna omhändertagna och behöver inte vara kvar för vård. Han är nu misstänkt för försök till mord alternativt grov misshandel.

Den tredje gärningsmannen greps senare

Den andra personen vårdas fortfarande och är under bevakning, misstänkt för grov misshandel, meddelade polisen under eftermiddagen.

Den tredje gärningsmannen, som polisen inledningsvis inte hittade, kunde gripas senare under onsdagskvällen. Han är misstänkt för försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.