Bollnäs kommun varnar ungdomar för att gena över tågspåren vid resecentrum. Foto: Patrik Jonsson/SVT

Ungdomar genar över tågspår i Bollnäs: ”Prata med era barn”

Uppdaterad
Publicerad

Bollnäs kommun larmar om livsfara. Allmänhet och busschaufförer har varnat för att ungdomar genar över tågspåren vid resecentrum. Förlängt staket och dialog med skolorna är några av åtgärderna.

Bollnäs resecentrum byggs om i drygt ett år till. Tillfälliga avstängningar och omledningar har gjort att skolungdomar genar över rälsen till perrongen och vidare till Wilminatunneln efter att de stigit av bussen.

En livsfarlig passage som Bollnäs kommun nu varnar för, bland annat i sociala medier: ”Busschaufförer har larmat oss och fasar för att en olycka ska ske.”

– Vi har gått ut med meddelande till skolorna i centrum och varnat för det här och vi uppmanar även föräldrar att prata med sina barn, säger Anders Aasa, tillfördordnad gatuchef.

Kommunen meddelar även att entreprenören, som bygger vid resecentrum, förlängt sina staket och på så sätt blockerat ungdomarnas väg in till tågspåren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer