Vägarbetare påkörd på E4 i Söderhamn – föraren smet

Uppdaterad
Publicerad

En vägarbetare blev påkörd i samband med ett vägarbete på E4 nära Tönnebro. Bilföraren smet från platsen och söks nu av polis.

– Vägarbetaren uppfattade att han blev påkörd med flit, säger polisens presstalesperson.

Det var efter 19-tiden som vägarbetaren, en man i 20-årsåldern, blev påkörd på E4. Vägarbetaren körde själv en liten bil och skulle kontrollera så att inga obehöriga fordon befann sig på E4, där vägen stängts av.

– Vägarbetaren upptäckte då en bil som körde i diket på den avstängda platsen. Han blinkande och tutade för att få förarens uppmärksamhet, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson.

Därefter lotsade vägarbetaren den andra bilen från platsen. Inledningsvis gick allt bra – men plötsligt körde bilen på vägarbetaren med full kraft.

Körde på vägarbetaren med flit

– Han är säker på att han gjorde det med flit, det finns ingen annan förklaring. Sedan stack bilisten från olycksplatsen, säger Wikdahl och fortsätter:

– Det är en väldigt märkligt historia.

Vägarbetaren chockades och körde ifrån platsen för att uppsöka sjukvård. Efter cirka två mil stannade han och larmade SOS.

– Han hade ont i rygg och nacke. Hans kropp fixerades innan han fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen har sedan olyckan skedde sökt av E4 i jakt på bilisten som smet. Man har även sökt av skogsområden, men utan resultat.

– Vi fortsätter leta. Vi har ett bra signalement på bilen.

Föraren som stack från platsen misstänks nu för smitning och vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.