Ungdomarna ombads lämna platsen eftersom de sparkade och slog mot entrédörrar. Foto: TT

Våldsam ungdom i Gävle gav sig på väktare och polis

Publicerad

En anställd på ett privat vaktbolag i Gävle fick i lördags ta emot sparkar mot ben och slag mot kroppen av en ung man i Andersberg när hen sa åt sex ungdomar som sparkade på entrédörrar att gå därifrån.

Enligt vaktbolagets anmälan om fysiskt våld till Arbetsmiljöverket var väktaren på ett parkeringsärende men fick in en störning gällande våldsamma ungdomar i närheten.

Sparkade och slog

När väktaren konfronterade ungdomarna började två av dem att banka på tjänstebilen. Väktaren bad samtliga ungdomar att flytta sig från platsen men en av dem började att bete sig aggressivt och viftade med armarna och sparkade och slog sen mot hen. Väktaren hann larma innan våldsamheterna men hann ta emot både slag och sparkar mot ben och överkropp.

Omhändertogs av polis

Efteråt avlägsnade sig ungdomarna och väktaren körde efter den unge mannen som delat ut slagen. Han vände så småningom tillbaka till området där konfrontationen skett. Då befann sig polis på plats som han spottade på och sparkade mot innan han omhändertogs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer