Barn förklarar påsken

Uppdaterad
Publicerad

Att påsken är här är det få som har missat, men vad innebär påsken egentligen? Och varför klär man ut sig till påskkärring?

Påsken är inte en högtid som går omärkbart förbi vare sig barn eller personal på förskolan Personalkooperativet Kardborren. På skärtorsdagen hade flera av barnen klätt ut sig och tillsammans övade de på flera sånger om påsken.

Både påskkärring och påskgubbe

Några av de barn som deltar i påskfirandet är Julia Molander, Artemis Jawanbakhtrad, Alicia Palmroth, Elise Wadelius, Milo Andersson och Ester Norling.

Dagen till ära har fyra av dem, Julia, Artemis, Alica och Elise, klätt ut sig till påskkärringar medan Milo har klätt ut sig till en påskgubbe och Ester till kanin. Samtliga sex är överens om att de har klätt ut sig är för att det är påsk. Ester berättar även att de ska uppträda på ett äldreboende senare under dagen.

– Vi har klätt ut oss för att vi ska sjunga, säger hon.

”Påsk har med påskmaten att göra”

Anledning till att vi firar påsk menar Ester har med påskmaten att göra och Milo, Artemis ,Elise och Julia tar upp påskgodiset. Alicia berättar att hon ska fira påsken tillsammans med en vän.

– Jag ska leka med en kompis idag, vi ska vara påskkärringar och då ska vi lämna och få godis. säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer