Det blåser kraftig i Gävleborg, så till den grad att inre befäl vid räddningstjänsten uppmanar folk att inte bege sig ut på vägarna. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani, TT

Varnar för kraftiga vindar i Gävleborg

Uppdaterad
Publicerad

Starka vindar gör så att nedfallna träd blockerar vägar. På grund av de starka vindarna rekommenderas man att inte ge sig ut på vägarna i Gävleborgs län.

Just nu blåser det kraftigt i delar av Gävleborg. Gästrike räddningstjänst har därför gått ut med en vädervarning och rekommenderar att folk inte ska ge sig ut på vägarna den närmsta timmarna.

– Vi uppmanar folk att behöver man inte ge sig ut på vägarna så är det bättre att stanna hemma och invänta lugnet, säger Johan Melin, inre befäl på Gästrike räddningstjänst.

Många vägar är blockerade på grund av nedfallna träd. Det finns också uppgifter om att plåttak har blåst av på hus. En personbil ska även fått ett träd på sig under färd.

– Men ingen kom till skada, och ingen annan har kommit till skada heller, säger han.

På trafikverkets hemsida varnar man för nedfallna träd på en mängd olika platser som kan ha påverkan på trafiken, på vissa ställen kan trafiken påverkas mer än andra med begränsad framkomlighet.

Sträckor mellan Trödje och Björke, Sandviken och Ockelbo och Hudiksvall och Söderhamn påverkas av nedfallna träd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.