• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Ljungby i Ljungby kommun, Kronobergs län.Det brinner på Lagavallen med kraftig rökspridning. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dagens läge, Glysisvallen eller Bergsjövägen? Trafikverket har presenterat tre olika förslag – hör vad Hudikborna tycker om dem i klippet. Foto: Bizz Sjöblom/SVT

Oklart var Hudikvalls nya tågstation hamnar – så tycker ortsborna

Publicerad

I samband med att dubbelspår ska byggas längs med Ostkustbanan kommer många nuvarande tågstationer att påverkas. I Hudiksvall har Trafikverket presenterat tre förslag på vart framtidens tågstation ska ligga.

De tre förslagen som nu ligger ute på samråd kan enklast beskrivas som nuvarande placering, Glysisvallen och Bergsjövägen. Samtliga förslag kommer att påverka stadsbilden, och beroende på vem man frågar har alla förslag sina för- och nackdelar.

– Jag tycker definitivt inte att det centrala läget är bra, vi som bor här i centrum hör redan nu tågen och det kommer bli ännu värre, säger Mie Widelund.

Se vad vad hon och andra Hudikbor tycker om Trafikverkets förslag i klippet!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer