Foto: Bollnäs kommun.

Olämpligt parkerade bilar vid Orbadens badstrand försvårar räddningstjänstens arbete

Uppdaterad
Publicerad

Det är väldigt populärt att sola och bada under högsommaren i Orbaden, norr om Bollnäs. Räddningsfordon har däremot haft svår framkomlighet på grund av bilar som parkerar olämpligt i området.

Många väljer gärna att semestra vid Orbaden, Hälsinglands Riviera, under sommaren. Men olämpligt parkerade fordon gör det svårt för inte bara ortsbefolkningen men också räddningsfordon att komma fram. Något som man haft problem med tidigare.

– När det blir värmebölja väljer många att åka dit och då blir det brist på parkering. Men det är förbjudet att parkera på vägen ned för stranden. Det är bara nyttofordon som får åka där, säger Johanna Svensson, kommunikatör på Bollnäs kommun.

Vägen ska även kunna användas för att skjutsa rörelsehindrade ned till stranden.

”Livsfarlig vattenskoteråkning”

Förutom risken för drunkningsolyckor har man också sett en risk för vattenskoterolyckor vid badstranden. Man har sett flera personer åka vattenskoter vid stranden i år vilket är otillåtet. Bollnäs kommun ska nu sätta upp ytterligare länsar för att tydligare avgränsa badområdet för att förhindra olyckor.

– De har börjat köra innanför den avgränsade badytan och det har inte hänt förut. Det sker en livsfarlig vattenskoteråkning, någon kan bli överkörd när man är ute och simmar och det vill ingen ska hända. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.