Foto: SVT

Veteran Gävles hopp på isen

Publicerad

Svensk isracing är på gång med flera unga lovande åkare, men den ende Gävlebon i isracinglaget är 71-årige Conny Fastesson.

– Jag följde med Posa till en veterantävling i Ryssland och fick låna en motorcykel. Efter det blev jag sugen på att pröva på det här igen, säger Conny Fastesson. 

Det är tre år sedan 71-årige Conny Fastessons comeback, då hade han inte tävlat på 27 år.

– Sporten har gått mycket framåt. Cyklarna har utvecklats och förarna är mycket duktiga. De unga grabbar som kör idag är grymma på att åka, där hänger jag inte med.

Men du är tillräckligt bra för att tävla mot eliten i Sverige?

– Ja, jag tar ju mina poäng i seriematcherna. Så är det ju, säger Conny Fastesson.

Svårt att locka yngre

Förra helgen tog Sverige silver i lag-VM och enligt Conny Fastesson är återväxten bra på riksnivå. Men i Gävle där sporten tidigare varit stor är det svårt att rekrytera nya förmågor.

– Vi har stor sektion med motocross och enduro och det vore roligt om några av grabbarna kom och testade is-racing. För bana har vi ju, det är bara att höra av sig så ställer jag upp med prylar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer