• Viktigt meddelande:

    Brand en avfallsanläggning med plast i Asarum, Karlshamns kommun, i Blekinge län. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på SR P4 Blekinge. Läs mer

Vill öka kunskapen om HIV

Publicerad

Just nu pågår en informationskampanj om HIV i länet. Malin Johansson blev diagnotiserad som HIV-positiv för sju år sedan efter att ha levt i missbruk.

Folkhälsomyndigheten har dragit igång en informationssatsning om HIV, syftet med kampanjen är att öka allmänhetens kunskap kring sjukdomen och minska fördomarna.

Nu på lördag hålls det föreläsningar hela dagen på Kulturhuset i Gävle, det kommer bland annat att pratas om hur man kan arbeta mot stigmatisering samt ett bättre samhällsklimat för personer som lever med HIV.

”Har varit så tyst”

Malin Johansson är projektanställd på Noaks Ark och hon har varit HIV- positiv sedan 2008. Hon hade levt i missbruk i många år och när hon blev nykter för tre år sedan valde hon att bli mer aktiv med att sprida kunskap om HIV.

– Det har varit så tyst om HIV och det finns många som inte vet hur det är att ha HIV idag eller om vilka framsteg medicinen tagit, säger Malin Johansson.

Föreningen Noaks Ark jobbar med opinionsbildning, stödverksamhet och kunskapsförmedling kring hiv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer