Se förstörelsen och hör vad som mötte de första brandmännen på plats vid det brandhärjade huset. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Villa brann i Hudiksvall – ”Får inte kontakt med husägaren”

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Hudiksvall totalförstördes av en brand på söndagsmorgonen. Polisen befarar att en man omkommit i samband med branden.

Klockan 07:09 på söndagsmorgonen rapporterade SOS Alarm om händelsen.

Inledningsvis fanns det också en risk för att elden skulle sprida sig till andra byggnader, men detta kunde brandmännen förhindra.

– Det rör sig om en totalskada. Vi kommer låta huset brinna ned. Nu skyddar vi grannfastigheten samt ett garage, säger Ekvall.

Hur är det med de som bor där?

– Ingen har tagit sig ut ur villan vad vi vet och vi har inte fått kontakt med husägaren, säger P-A Ekvall.

Utreds av polisen

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet. Området kring villan kommer att spärras av och en teknisk undersökning kommer att genomföras så snart det är möjligt.

– Just nu försöker vi lokalisera ägaren, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson RLC Mitt.

Strax efter klockan 13 uppger polisen  att de befarar att ägaren till huset, en man i 90-årsåldern, har omkommit i samband med branden.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.