Det brann under panelen och i vindsutrymmet, vilket gjorde det besvärligt för rökdykarna som fick såga sig in via taket. Foto: Anders Sundin/SVT

Branden i Sandviken under kontroll – eftersläckning i timmar

Uppdaterad
Publicerad

Branden i Sandviken i en villa längs vägen mot Högbo är under kontroll. Men det väntar timmar av efterarbete fortfarande.

Branden var massiv under morgonen och hade startat under huset panel och skapat glödbränder som antände vindsutrymmet och taket. Ett tjugotal brandmän från tre stationer bekämpad branden uppifrån med kranbilar.

Efter klockan 13.00 var branden under kontroll och man avvecklade från platsen. Men taket fick rivas och personal är kvar och sköter eftersläckningsarbetet.

Det är fortfarande oklart vad som startade branden enligt Gästrike Räddningstjänst inre befäl. Ingen person har skadats i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.