Villabrand i Sandviken – svart rök väller ut

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i en trävilla i Västanbyn i Sandviken. Rökdykare från flera stationer jobbade på platsen och villan kunde räddas. Ingen person kom till skada. Nu ska polisen spärra av platsen och utreda händelsen.

Larmet kom strax efter 18 på tosdagskvällen. Branden startade på övervåningen och det kom mycket svart rök från huset. Enligt Gästrike räddningstjänst handlade det om en konstruktionsbrand, det vill säga att det brann inne i själva konstruktionen, till exempel i väggar.

Personal från Sandviken, Gävle och Storvik arbetade på platsen vid 19-tiden. Villan består av två våningar med vind. Enligt räddningstjänsten har ingen person kommit till skada.

Vid 20.45 var branden under kontroll.

– Det blir en del brandskador på vinden och lite vattenskador, men villan är kvar. Vi lämnar platsen vid 21-tiden. Då kommer polisen spärra av platsen för teknisk undersökning, säger Johan Melin, inre befäl på Gästrike räddningstjänst.

Polisen har inlett en förundersökning på mordbrand.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.