”Utposten bör byggas – alla måste hjälpa till att rädda klimatet”

Publicerad

Naturskyddsföreningen i Gävle menar att den omdiskuterade vindkraftparken Utposten 1 utanför Norrsundet måste bygga. Att vi måste se längre än att landskapsbilden förändras för några få och trygga en fossilfri energiproduktion för kommande generationer.

– Den påverkan som sker är minimal i förhållande till betydelsen av att satsa på fossilfri energi, säger Per-Olof Erickson, Naturskyddsföreningen Gävle.

Naturskyddsföreningen i Gävle vill gärna se att Uposten 1 byggs och yrkar på att vindkraftparken byggs i sitt yttrande till Mark- och miljödomstolen.

– Det är några som kommer att få en annan utsikt, men de har haft en förmån under många år och i flera generationer och ha ett helt fritt hav framför sig. Nu är det andra tider. Nu är det klimatet som är den stora frågan och då får de vara beredda på att offra någonting för att samhället ska fungera, för att livet ska gå vidare. Läget med klimatet är allvarligt, jätteallvarligt, säger Per-Olof Erickson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindkraft i Gävleborg

Mer i ämnet