Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gustaf Jansson, affärschef för Vybuss berättar mer i klippet om trafikläget. Foto: SVT

Vybuss om trafikläget: ”Vi hoppas på alla bussar i morgon”

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att ta tid innan busstrafiken flyter på som vanligt igen, efter att flera bussar i Gävle inte går att köra under onsdagen.

– Kan vara fortsatta störningar imorgon, säger Gustav Jansson, affärschef på Vybuss.

Sedan onsdagsmorgonen har flera bussar varit inställda i Gävle. Anledningen är att felaktigt bränsle använts i bussarna, något som nu måste åtgärdas.

– Nu kommer vi tömma busarna på den dåliga biogasen och fylla på med ny. En process som tar tid, säger Gustav Jansson, affärschef på Vybuss.

Förhoppningen är att trafiken ska flyta på som vanligt under torsdagen, men det är ännu inte säkert. Totalt är det i nuläget 14 av 46 bussar som är i drift.

Undersöker problemet

– Hur många bussar som vi kör igång imorgonbitti är ännu oklart. Vi hoppas på alla men vi vet inte säkert. Håll utkik på säger x-trafiks hemsida,säger Gustav Jansson på Vybuss.

Hur kunde det bli såhär?

– Vi misstänkte att det kunde vara fel på bränslet. Vi undersöker nu vad det är som orsakat den här bristen på metanhalt i gasen, säger Jürgen Lorenz, vd Gästrike ekogas.

Hör Vybuss och Gästrike ekogas berätta mer om läget i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.