Foto: Markus Dahlberg/SVT

Wrestling-SM i Gävle – Eva-My från Ljusdal tog guld

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal utövare från hela landet gjorde upp i SM i submission wrestling i Gävle under söndagen. Eva-My Persson från Ljusdal försvarade sitt guld från fjolåret.

Submission wrestling är en kombination av flera kampsporter, men slag och sparkar är inte tillåtet. Vinner gör den som får motståndaren att ge upp, eller den som har flest poäng vid matchens slut vid sex eller åtta minuter.

Eva-My Persson från Ljusdal, tävlandes för Nacka dojo, segrade i sin viktklass mot Anna Berg. Hon lyckades med hjälp av ett benlås få övertaget.

– Ett lås där jag försätter hennes knä i en position där det kommer att gå sönder om hon inte ger upp, säger Eva-My Persson.

Guldmedalj

Och ytterligare en guldmedalj blev det när Anna Berg gav upp.

– Det kändes jätteskönt för det är en långtidsplan att ta dem. Nu ska jag äta hamburgare med de andra, inte för att jag tycker att det är gott, men man gör det när man har vunnit, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.