Chefsåklagare Lars Göransson. Foto: SVT, Arkiv

Ytterligare en person häktad för sprängdådet i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen häktades ytterligare en person, en man i 18-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och försök till grov utpressning i samband med sprängningen i Sandviken den 23 maj.

Sedan tidigare sitter en man i 35-årsåldern häktad misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och försök till grov utpressning. Båda männen är hemmahörande i Falun.

Det var den 23 maj som som polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en explosion i en lägenhet i centrala Sandviken.

Inga personskador

Det var ett föremål som kastades in genom ett fönster som exploderade. Ingen person kom till fysisk skada men två trappuppgångar i huset utrymdes under räddningsarbetet.

Enligt kammaråklagare Lars Göransson förnekar båda männen brott.

– Det finns vittnesuppgifter som knyter dem till platsen. Vi väntar även på DNA-analyser som visar att de varit i lägenheten eller i anslutning till lägenheten vid tillfället. Tyvärr är väntetiden hos NFC, nationellt forensiskt centrum 6 till 7 veckor, säger kammaråklagare Lars Göransson till SVT Nyheter Gävleborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.