Ytterligare en rekordvecka – 247 bekräftade fall av covid-19

Uppdaterad
Publicerad

För andra veckan i rad når Gävleborg sin högsta notering av antalet bekräftade fall av covid-19 under pandemin. Smittskyddsläkaren Inger Andersson von Rosen förklarar att det beror på att fler testas. Samtidigt uppmanar hon till försiktighet.

Totalt rapporterades det in 247 bekräftade fall av covid-19 förra veckan. Vilket är 17 fall fler än för två veckor sedan.

Inger Andersson von Rosen varnar dock för att antalet bekräftade fall kan öka. Dels för att allt fler testas men även för att midsommar och semestrarna närmar sig.

– Är vi inte noga med att tvätta händerna och hålla avstånd så kommer gör många kommer att bli för svårt sjuka. Det kommer att bli väldigt tungt för de som jobbar dygnet runt inom vården. Vi måste alla hjälpas åt, säger Inger Andersson von Rosen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet