Håkan Hellström, Ullevi 2016. Foto: TT

Håkan Hellström slog publikrekord, igen

Uppdaterad
Publicerad

Med över 70 000 åskådare kunde Håkan Hellström sent under lördagens konsert meddela fansen att de återigen slagit publikrekord på Ullevi.

Tidningarna firar med extrasidor dagen efter konsert nummer ett, och han är en älsklingsartist för såväl publiken som för media.

”Rekordstora känslor”

”Håkan tävlar bara med sig själv”, skriver GT:s Anders Nunstedt och ger artisten fyra getingar. ”Rekordstora känslor. Rekordbra? Inte långt ifrån?”, skriver han. Dock utan att klämma till med någon femte geting.

Håkan Hellström på Ullevi 2016

På Aftonbladet klappar recensenten Håkan Steens hjärta också hårt för Göteborgsartisten. Men enligt honom är det inte bara så att Håkan Hellström tävlar med sig själv, han VINNER också. ”Hellström lyckas överträffa sig själv”, står det. Och fem gula plus får han.

”Hjärtskärande”

På DN är det Nicholas Ringskog Ferrada-Noli som hyllar Håkan. ”Varm närvaro”, ”hjärtskärande” och ”musik som brusar av glädje, fest, dans och romantik”, skriver han.

Men han tillägger att ”det händer något med (…) dynamiken när musiken flyttas till en jättelik arena. Balansen tippas, till fördel för det livsbejakande och lyckobesatta i låtarna, och till nackdel för det svärtade och smärtfyllda”.

Det verkar dock inte ha varit något stort problem under gårkvällen, och när arrangören Live nation sent under konserten kunde meddela att 70 091 personer fanns i publiken stod det klart att Håkan återigen slagit Ullevis publikrekord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Håkan Hellström på Ullevi 2016

Mer i ämnet