Felicia Jacobsson vann det svenska OS-kvalet i grenen bowl (betongramp). Foto: SVT

10-åriga Felicia segrade i OS-kval – nu tränar hon för framtiden

Uppdaterad
Publicerad

10-åriga Felicia Jacobsson sopade mattan med flera år äldre skateboardåkare, när hon i början av sommaren segrade i ett av de svenska OS-kvalen i skateboard.

I det svenska OS-kvalet i grenen bowl (betongramp) placerade 10-åriga Felicia Jacobsonn från Falkenberg sig som etta. Men att det var just skateboard som det nya stjärnskottet skulle briljera i var från början inte helt solklart.

– Jag började med att åka kickbike men eftersom att man bara fick åka kickbike vissa tider i skateboardhallen, blev det tillslut att jag testade skateboard, säger Felicia Jacobsson.

”Jag insåg jag är bra”

Första gången Felicia ställde sig på en skateboard var för fyra år sedan och det var då hon fattade intresse för sporten.

– Jag började tävla och till slut kom jag på en första plats och det var då jag insåg att jag är bra. Det tyckte jag var roligt, så jag fortsatte, säger Felicia.

10-årige Felicia Jacobsson har tränat skateboard i fyra år. Foto: SVT

För Felicias del som vann det svenska OS-kvalet i bowl, är det fortfarande lång väg kvar till OS. Men eftersom att Felicia är 10 år, är OS 2024, det som är mest aktuellt. Fram tills dess kommer hon att öva vidare, och det gör hon på baksidan av tomten.

”Äta, sova och åka skateboard”

I Felicias familj är det dock tydligt att det är just skateboarding som är grejen. På baksidan av huset hemma i Falkenberg gapar en stor betongramp och alla tillbehör ett barn med skateboard intresse skulle kunna drömma om.

– Vi gör ingenting annat i vår vardag. Vi äter sover och skejtar, säger mamma Patricia.

Hela familjen Jacobsson lever för skateboarding. Foto: SVT

I klippet ovan får du se Felicia Jacobsson köra på betongrampen och prata mer om varför hon är så bra på att åka skateboard

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.