I juni förra året hittades en man i 65-årsåldern död i sin bostad i Derome i Varbergs kommun. Foto: SVT

13-åringarna befann sig på mordplatsen

Uppdaterad
Publicerad

De båda 13-åringar som är misstänkta för ett mord på en 65-årig man i Derome utanför Varberg har erkänt att de varit på platsen. Sedan tidigare har polisen meddelat att man säkrat teknisk bevisning som visar att de befunnit sig vid mordplatsen.

13-åringarna som misstänks ha mördat en 65-årig man i Derome erkänner nu att de befunnit sig på den aktuella platsen. Det uppger åklagare Klas Lundgren i dag för SVT Nyheter Halland.

I förra veckan gick polisen ut med att det finns teknisk bevisning som knyter pojkarna till platsen.

Deromemordet

– De hittades ju ganska snabbt men vid gripandet hade vi inte den tekniska bevisning som vi har nu. Nu har vi teknisk bevisning som kan binda dem till platsen. Det blir nya förhör med pojkarna, en hörs på fredag och en i nästa vecka. Vad de säger i förhören vill jag inte gå in på, sa Lars-Gunnar Perlinger, spaningsledare, grova brott på Hallandspolisen.

Båda pojkarna har hittills nekat till anklagelserna om mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Deromemordet

Mer i ämnet