Cecilia Bergstén har tidigare riktat skarp kritik mot polismyndighetens kriminaltekniker på NFC för att undersökningen dragit ut på tiden. Foto: SVT

13-åringarna ska höras om Deromemordet

Uppdaterad
Publicerad

Den tekniska bevisningen i utredningen av mordet på en 65-årig man i Derome i Varbergs kommun är klar. Dessutom har det framkommit uppgifter om att en av de mordmisstänktas bror försökt stjäla en bil i syfte att avleda misstankarna från sitt yngre syskon.

Det var i somras som 65-åringen hittades död i sin bostad och två 13-åriga pojkar är sedan tidigt i utredningen misstänkta för mordet. Nästa steg är att hålla förhör med pojkarna, rapporterar Hallands nyheter.

– Det kräver sin tid att få till logistiken kring förhören, med tanke på deras unga ålder. Både advokater och representanter från socialförvaltningen ska vara närvarande, säger Cecilia Bergsten, chef för grova brott vid Hallandspolisen, till tidningen.

Deromemordet

Läs också: Långsamma kriminaltekniker

Under utredningens gång har det också visat sig att en av de misstänkta 13-åringarnas bror, försökt avleda misstankarna från sin lillebror.

”Fick en ingivelse”

Enligt Hallands Nyheter ska den äldre brodern, två månader efter mordet, stulit en bil från det familjehem där 13-åringarna är placerade.

– Jag fick en ingivelse att åka ner och ta den, säger han i förhör med polisen.

Polisen menar däremot att händelsen inte ställt till med något i ärendet.

– Det har inte försvårat vår mordutredning eller avlett några misstankar heller, säger Cecilia Bergsten, till Hallands Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Deromemordet

Mer i ämnet