Polis undersöker ett område i Halmstad där en person som hittats död i en bäck. Nu har det visat sig att den döde bara var 16 år gammal. En förundersökning gällande mord har inletts. Foto: TT

Näthotad 16-åring i Halmstad blev mördad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Halland är nu övertygade om att den 16-årige pojke som hittades död vid en bäck i Halmstad i våras, blev mördad.

I maj i år hittades en 16-åring död vid en bäck i området Frennarp i Halmstad. Först trodde man att det var en olycka. Nu är polisen övertygade om att han har mördats.

– Det en samlad helhetsbedömning som gör att vi stärkts i vår övertygelse men jag vill inte gå in på exakt vad, säger Cecilia Bergsten som är chef vid roteln för grova brott.

Mordet på Albin

Hotad på nätet

Polisen väntar fortfarande på svar från den rättsmedicinska undersökningen, och de har fortfarande inte kunnat höra alla de ungdomar som skulle kunna veta någonting om pojkens död.

Som SVT Hallandsnytt tidigare har berättat så har det förekommit hot mot den 16-årige pojken i sociala medier. På ett chattforum har dödshot publicerats på en sida i offrets namn. Hallandspolisen är dock mycket förtegen om vilken roll hotet har i utredningen av mordet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Albin

Mer i ämnet