Felicia Loo ligger bakom lägret för motocrosstjejer på Släggarpsbanan utanför Halmstad. Foto: SVT

17-åriga Felicia vill locka fler tjejer till motocrossen

Uppdaterad
Publicerad

För tredje året i rad anordnar 17-åriga Felicia Loo motocrossläger för tjejer i alla åldrar. Lägret har kommit att bli ett av de största i Sverige och i år har 40 deltagare från hela Sverige begett sig till Släggarpsbanan för att träna och umgås.

– Jag vill verkligen locka tjejer till sporten och visa att det är för alla, säger Felicia Loo.

Trots spöregn och lera är det fullt ös på crossbanan under söndagen. Den yngsta deltagaren är fem och den äldsta i 50-årsåldern.

– Vem som helst kan köra motocross. Det spelar ingen roll hur gammal man är. Om man är sugen på att testa så tycker jag att man ska köra, säger Felicia Loo.

Felicia Loo har själv ägnat sig åt sporten sedan hon var åtta och idag är hon en stor talang inom damklassen. Hon har sedan start känt ett behov att skapa arenor för tjejer att mötas inom sporten.

– Det har funnits väldigt få tjejläger så jag kände att jag själv ville bidra. Det är därför jag har anordnat ett tjejläger för att få ihop gemenskapen och att kunna pusha varandra, fortsätter hon.

Elvaåriga Tuva Nelson från Hylte har kört cross sen hon var fem år gammal och är en av årets deltagare.

– Det roligaste är att få träna på kurvor och att träffa kompisar, säger hon.

I klippet berättar Felicia Loo om varför hon anordnar motocrossläger för tjejer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.