Vad är det FFF-fansen sjunger i klippet ovan? Håller de andra lagen i Halland med? Foto: TT/Privat

200 FFF-fans intar Helsingborg

Publicerad

Uppemot 200 gulvita FFF-fans kommer att bussas ner till Helsingborg när Falkenberg och HIF drabbar samman i en ren seriefinal i Superettan på söndagen.

– Som det ser ut nu så blir det fyra bussar, säger Eric Nilsson, bussansvarig i Falkenbergs supporterförening, Yellow and White Pride.

Med fem omgångar kvar i fotbollens näst högsta serie på herrsidan har både Falkenberg och Helsingborg satt sig i bra positioner i jakten på de allsvenska platserna.

Båda lagen har spelat in 55 poäng men Falkenberg har bättre målskillnad och toppar därför serien före Helsingborg. Närmast bakom toppduon huserar AFC Eskilstuna, på 47 poäng.

Tror på seger för FFF

Intresset för söndagens toppmöte är stort i Falkenbergslägret då uppemot 200 supportrar kommer bussas ner till Helsingborg.

– Jämfört med hur många vi brukar vara så är det väldigt många. Det märks att det är en seriefinal, det är ingen som vill missa den här matchen, säger Eric Nilsson.

Eric Nilsson, som är en av tre FFF-supportrar som inte missat en enda match på plats i år, är optimistisk vad gäller FFF:s chans att besegra HIF.

– Jag tycker att vi har goda chanser. Vi föll ju snöpligt på hemmaplan med 2-3 då vi fick en tveksam straff emot oss och skulle haft minst en straff med oss, säger han.

Hur skönt vore det att trycka dit Helsingborg?

– Otroligt skönt med tanke på att de tagit hem Granqvist, Wanderson och Rasmus Jönsson. På pappret har de ett stjärnspäckat lag.

Hur tror du stämningen på bussarna blir?

– Väldigt god. Det är många som inser att det är nära nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.