35-åring misstänks ha kidnappat sin fru

Publicerad

Sent i lördags kväll ska mannen ha fört med sig kvinnan som han är gift med mot hennes vilja från en hamburgerrestaurang i Kungsbacka. Nu sitter han häktad misstänkt för människorov.

Vid häktningsförhandlingen i Varbergs tingsrätt på onsdagen framkom att mannen nekar till brott.

Men övriga omständigheten kring händelsen är oklara, eftersom förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar och det råder förundersökningssekretess kring ärendet.

– Jag kan inte säga något om det här eftersom det finns förhörspersoner som är ute i det fria och som vi vill prata med. Då riskerar informationen att bli ”smittad”, säger åklagaren Eva Lotta Swahn till Kungsbacka-Posten.

Det misstänkta människorovet – som är det juridiska begreppet för kidnappning – ska ha i alla fall skett tjugo över tio på lördagskvällen på en snabbmatsrestaurang i Kungsbacka. Kvinnan som är målsägande är gift med den misstänkta gärningsmannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.