Foto: SVT

44-årig man döms för våldtäkt i Kungsbacka

Publicerad

En 44-årig man hemmahörande i Göteborg döms vid Varbergs tingsrätt för att ha våldtagit en 28-årig kvinna i en lägenhet i Kungsbacka. Straffet blir två och ett halvt års fängelse. Han ska även betala skadestånd till kvinnan.

Händelsen inträffade i slutet av juli i år. Den 44-årige mannen och kvinnan träffades på en nattklubb i Göteborg den aktuella kvällen. Senare åkte de hem till en av kvinnans vänner. Mannen skulle vänta på en taxi men blev istället kvar i lägenheten.

Kvinnan har uppgett i förhör att hon vid flera tillfällen sagt nej till sexuellt umgänge med mannen. Enligt domen ska han ändå ha försökt. Det slutade med att våldtog henne, vilket orsakade kroppsliga skador. Mannen höll fast kvinnans händer under övergreppet.

Han själv hävdar att kvinnan frivilligt deltagit i det sexuella umgänget.

Ska betala skadestånd

Varbergs tingsrätt dömer 44-åringen till två och ett halvt års fängelse. Han ska även betala ett skadestånd på nästan 123 000 kronor till kvinnan.

Mannen, som inte förekommer i belastningsregistret sedan tidigare, döms även för olovlig körning och brukande av falsk urkund. Även där nekar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.