Hör räddningsledaren berätta om arbetet i klippet.

Så försöker räddningstjänsten rädda skolan efter branden

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 40 man kämpade under söndagskvällen med att begränsa elden på Osbecksgymnasiet i Laholm. Stor del av arbetet handlade om att hindra spridning, och vid midnatt hade situationen lugnat sig och man kunde inleda eftersläckningsarbetet.

Se räddningsledaren Fredrik Borgström berätta mer i videon ovan om släckningsarbetet på plats.

Räddningsinsatsens arbete under söndagen handlade inte bara ut på att släcka branden i byggnaden. Under kvällen planerade man också att försöka riva den brinnande byggnaden med en hjullastare för att på så vis minska risken för att elden skulle sprida sig till resten av skolorna.

Skolbranden i Laholm

– Allt tyder på att vi inte kan ha någon undervisning i skolorna imorgon, vare sig i Lagaholmsskolan eller i Osbecksgymnasiet. De här skolorna sitter ju i princip ihop, sa utbildningschefen i kommunen, Richard Mortenlind, tidigare under kvällen.

Under måndagsmorgonen uppgav räddningstjänsten att man kunnat begränsa branden och ägna natten åt eftersläckningsarbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolbranden i Laholm

Mer i ämnet