Foto: TT

Akut vattenläcka i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

I Tvååker berör det Utteros. Vattnet på Tvååkers gata kommer vara avstängt under hela torsdagen och lagas först under fredagen. En vattentank ska var på plats vid Järnmölle Maskinstation efter klockan ett på torsdagen.

Klockan tolv på torsdagen stängs vattnet av i Gödestad, Grimeton, Hunnestad, Rolfstorp och delar av Klastorp. Vivab uppmanar de som bor i Rolfstorp att vara sparsam med vattnet och meddelar att de kommer ha vatten med lägre tryck.

Vatten kommer att kunna hämtas vid kyrkan i Gödestad och livsmedelsaffären i Hunnestad.

Vivab meddelar att det streckade området berörs av en akut vattenläcka. Foto: VIVAB

Omkring halv åtta på torsdagskvällen kom beskedet att den senare läckan är lagad och alla boende i området ska åter ha vatten i kranen.

Det kan dock vara grumligt och/eller missfärgat de kommande dagarna, något som Vivab uppger ska vara ofarligt. Samtidigt råder man allmänheten att undvika att tvätta kläder innan vattnet klarnat igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.