Foto: SVT

En man och en kvinna i 90-årsåldern misshandlade

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna i 90-årsåldern ska ha blivit misshandlade på Bäckagård i Halmstad. Kvinnan blev misshandlad i söndags. Idag kom en anmälan om att en man i 90-årsåldern blivit misshandlad av en ung kille.

– Det var en granne som ringde och berättade att en ungdom på cirka 15 år som bar kniv, spottade och skällde och gapade på honom, säger Ulla Brehm, presstalesperson hos polisen.

Äldre kvinna misshandlad

Två äldre personer har enligt polisen blivit misshandlade på Bäckagård i Halmstad, inte långt ifrån varandra.

Kvinnan som är i 90-årsåldern skall ha blivit misshandlad vid 18-tiden i söndags på Skulpturplatsen på Bäckagård. Först kom en anmälan om rån, men i nuläget finns inga uppgifter om vad som har stulits.

– Men det finns en anmälan om misshandel och försök till misshandel, säger Ulla Brehm.

Äldre man misshandlad

På tisdagen vid 13-tiden kom en anmälan från en granne att en man i 90-årsåldern också hade blivit misshandlad. Men den här gången skedde misshandeln på Gravyrplatsen på Bäckagård.

– Polisen åkte dit och skrev en anmälan om olaga hot och misshandel, säger Ulla Brehm.

Hur det är med de båda 90-åringarna är oklart och ännu är ingen gripen. Nu söker polisen efter vittnen till händelserna.

– Är det någon som har sett något i samband med detta är vi tacksamma för att ta emot uppgifter, säger Ulla Brehm.

SVT Nyheter Halland fick tidigare en uppgift om att den 90-åriga kvinnan ska ha blivit misshandlad på tisdagseftermiddagen. Så var alltså inte fallet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.