Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Äldre man hittad död i sitt hem

Publicerad

En äldre man hittades död av en bekant under onsdagseftermiddagen i sitt hem utanför Hishult, i Laholms kommun. Polisen utreder händelsen som misstänkt mord men polisen tror i nuläget inte att mannen utsatts för något brott.

Det var under onsdagseftermiddagen som mannen hittades av en bekant död i sitt eget hem i Laholms kommun. När polis och läkare kom till platsen kunde man fastställa att mannen var avliden.

Polisen spärrade därefter av tomten och väktare har bevakat platsen sedan dess. Brottsplatsundersökningen är klar men polisen väljer att fortfarande ha tomten avspärrad.

-  Vi har valt att utreda detta som misstänkt mord på grund av orsaker jag inte kan kommentera i nuläget. Vi har valt att ha det fortsatt avspärrat då vi kan komma att behöva åka till platsen för vidare undersökning, säger Lars-Gunnar Perlinger, chef vid grova brott.

Sågs vid liv i tisdags

Den avlidne äldre mannen ska senast setts vid liv i tisdags. Polisen tror i nuläget inte att något brott ligger bakom dödsfallet.

– Det finns inga tecken på våld eller inbrott, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Just nu så pågår förhör med grannar och anhöriga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer