Foto: Anders Wiklund/TT

Äldre par misshandlades i sin bostad

Publicerad

Det äldre paret satt och tittade på tv tillsammans med sin dotter när en man slet upp ytterdörren. Därefter ska han enligt åtalet ha dragit ner den äldre mannen på golvet och utdelat ett antal knytnävsslag.

Händelsen inträffade i mars, då mannen begav sig till parets hus i Laholms kommun efter att han bråkat med dottern, som han tidigare haft ett förhållande med.

När den äldre kvinnan försökte ingripa knuffade mannen henne så att hon föll baklänges och slog huvudet och ryggen i ett bord.

Han ska även ha kastat ett okänt föremål i huvudet på mannen, som är i 80-årsåldern. Denne uppger i förhör att han misstänker att han har fått en hörselskada av slagen mot hans huvud.

Nekar till anklagelserna

Dottern lyckades till slut få ut mannen ur huset, varpå polisen kontaktades.

Mannen själv nekar till anklagelserna och menar att han bara ska ha tryckt ner fadern i soffan eftersom han misstänkte att han skulle gå och hämta de svärd som han hade i ett annat rum.

Han åtalas för hemfridsbrott (grovt brott) och två fall av misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.