Malin Johansson, rektor på Kollaskolan, säger att de ser allvarligt på händelsen men att man ännu inte vet exakt vad det var som var uppsatt i omklädningsrummet. Foto: Ebba Bergström/Arkiv

Alla toaletter undersöks efter kamerafynd på Kollaskolan i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen hittade en elev på Kollaskolan i Kungsbacka ett konstigt föremål monterat i omklädningsrummet. Skolan misstänker att det är en kamera som kan ha filmat eller tagit bilder på de som byter om.

Kungsbackaposten var först med att rapportera om upptäckten. Sedan dess har skolan polisanmält händelsen och kollar igenom omklädningsrummen varje dag. Nu ska omklädningsrum och toaletter i samtliga av kommunens skolor kontrolleras för att försäkra sig om att det inte skett något liknande på andra platser. 

Polisen vet ännu inte om det verkligen rör sig om en kamera.

– Vi inväntar resultatet från den tekniska undersökningen för att kunna bestämma om, eller hur, vi ska ta det vidare, säger Lotta Törnqvist Collin, förundersökningsledare på polisen i Kungsbacka.

I klippet berättar Malin Johansson, rektor på Kollaskolan, om hur de har hanterat händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.