– Vi försöker trycka på med allt offensivt vi kan, men vi är inte tillräckligt cyniska och noggranna. Det är jäkligt bittert givetvis, säger HBK:s tränare Igor Krulj, i ett pressmeddelande på HBK:s hemsida. Foto: TT/Montage

Allsvenskan allt mer avlägsen för Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

HBK missade chansen att närma sig kvalplatsen till Allsvenskan när laget föll tungt hemma mot Värnamo med 0-3 under lördagen.

Eftersom Eskilstuna, som är det lag som nu besitter kvalplasten, tappade poäng i omgång 26 hade HBK möjlighet att krympa avståndet till Eskiltuna till en poäng vid seger hemma mot Värnamo.

Värnamo håller till i de nedre regionerna av tabellen och det var nog många som hade hoppats att Halmstad skulle ta tre enkla poäng på lördagen.

Halmstad

Men så blev det alltså inte. Redan efter några minuter tog Värnamo ledningen efter en straffspark. Och innan första halvlek var över hade Värnamo utökat till 0-3. Något HBK aldrig orkade resa sig från.

Till råga på allt var det gratis inträde på Örjans vall eftersom näringslivet stod för notan på lördagsmatchen. Trots det uppgick åskådarantalet ”bara” till knappt 2 500.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Halmstad

Mer i ämnet