På lördagskvällen spelar komikern Anders Jansson in sin soloföreställning i Halmstad. Under intervjun inför den fick SVT Nyheter Halland även möjlighet att höra Hipp Hipp-karaktären Morgan Pålsson rapportera från presidentvalet i Washington. Se klipp nedan. Foto: TT

Anders Jansson spelar in föreställning i Halmstad

Publicerad

Under lördagen kommer komikern Anders Jansson till Halmstad med sin soloföreställning ”Kom in och stäng dörren”. Det är andra gången som han framför den i staden och denna gång kommer den att spelas in.

– Det gick väldigt bra förra gången så mina förväntningar på Halmstadpubliken är höga. De kommer ju att representera mig och denna föreställning för all framtid sedan så jag hoppas att det blir bra tryck. Jag kommer att prata med dem om hur viktiga de är, att de ska bidra och om det är något som de inte fattar så är det bara att skratta i alla fall, säger Anders Jansson.

Föreställningen kommer att visas i TV men i vilken kanal och när det blir är än så länge hemligt.

Många roller på meritlistan

Anders Jansson är tidigare känd från bland annat humorserierna ”Starke man” där han spelar kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson och från ”Hipp Hipp” där han spelar karaktärer som Tiffany Persson från Staffanstorp och utrikeskorrespondenten Morgan Pålsson.

Såhär dagarna efter valet i USA – hur tror du att Morgan Pålsson skulle ha rapporterat?

– Morgans dröm har alltid varit att vara i Washington. Jag kan tänka mig att Morgan laddar för att vara uppe hela valvakan men att han inte orkar så han somnar och missar större delen.

Ensam på scen

I soloföreställningen förekommer inga av karaktärerna utan det är Anders Jansson själv som pratar om saker han tycker är kul.

– Det är min första soloshow och det är en föreställning som jag har jobbat på ett tag. Den hade premiär i Lund förra hösten med 25 föreställningar, sedan blev det 20 på turné i februari och nu har vi ytterligare tio i höst, säger han.

– Jag pratar en del om mig mig själv och min familj, hur jag använder musik vardagen, om djur som jag tycker är roliga och så blir det lite tyska ord på slutet. Det handlar om saker som jag tycker är roliga helt enkelt. Den är ganska personlig men jag hinner aldrig bli lågmäld för det är full fart hela tiden.

Hela turnén avslutas i Uppsala på söndag.

Mycket planerat framöver

Var man kommer kunna se Anders Jansson därefter är än så länge hemligt men han har mycket på gång.

– Jag kommer att dyka ut i en TV-ruta om några veckor men inte i någon film just nu även om vi sitter och utvecklar några projekt. Det kommer också att bli lite spännande saker nästa år men det kan jag tyvärr inte berätta om.

Även om han tror att det kommer dröja ganska länge så är han säker på att det blir fler soloföreställningar.

– Jag hade så ofantligt mycket idéer till denna första föreställning så jag har lagt en del bra idéer på is som jag säkert kan använda till soloföreställning nummer två, för jag ska absolut göra fler soloshower. Jag tänker mig en triologi till en början och sedan får vi se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.