Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör varför fotbollstränaren Håkan Magnusson valt att JO-anmäla Folkhälsomyndigheten för de pandemirestriktioner som sätter stopp för fotboll under elitnivå i Sverige. Foto: SVT

Laholmstränare JO-anmäler FHM – vill häva restriktioner för fotbollen

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollstränaren Håkan Magnusson, bosatt i Vallberga, har JO-anmält Folkhälsomyndigheten. Han menar att restriktionerna under pandemin inte har förankring i den verklighet som råder för fotbollen under elitnivå.

Ängelholms FF:s damlagstränare, Håkan Magnusson, fotbollsprofil och tidigare tränare på elitnivå, har engagerat sig mot de pandemirestriktioner som sätter stopp för fotbollslagen under eliten. Han vill att hela fotbolls-Sverige ska få starta igen.

Han menar att restriktionerna är förödande både för föreningslivet och för folkhälsan. Nu har han skickat in en anmälan till både Justitieombudsmannen och Diskrimineringsombudsmannen. Han tycker att Folkhälsomyndigheten och regeringen inte ser en helhet i rekommendationerna.

– Varför kan man gå på vilket köpcentrum som helst, men vi kan inte vara utomhus och utöva en idrott?

Orolig för föreningslivet

Han är orolig för att den ideella idrottsrörelsen kan tvingas lägga ner delvis, och att det kan ge svåra följder för både psykisk och fysisk hälsa i befolkningen. Han har respekt för sjukvårdens svåra läge och smittspridningen.

– Men med den logiken man för mot fotbollen borde man stänga hela samhället i så fall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet