Många olika kommentarer gällande ödehusköpet. Foto: SVT

Många reaktioner på Emilia Lindholms ödehusköp

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen sände SVT Nyheter Halland ett reportage om konstnären Emilia Lindholm som köpt ett ödehus i Falkenberg. Och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. I klippet kan du se några av kommentarerna.

I en chatt som vi har haft på vår hemsida har det trillat in många kommentarer på frågan om man kan tänka sig att köpa ett ödehus. Här följer några av era svar.

Eftersom jag är en pensionerad snickare skulle det passa mig utmärkt att kunna bo billigt – Ulf Tidebrink

Ja. Har renoverat mycket och vet att det kostar. Det är en livsstil med mycket arbete och så skoj – Hlena

Ett fruktansvärt kapitalslöseri att bara låta dessa hus förfalla. Gör som i USA. Om ett hus stått obebott i 5 år och du flyttar in och genomför viss renovering så får du lagfarten till fastigheten. Skulle på en gång höja befolkningen på landsbygden – P-O Johansson

Nej, verkar vara för mycket jobb! Kanske skulle kunna köpa ett och sen riva för att få tomten. Om jag får ett bra pris – Linnea

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.