Arkivbild. Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Personal hade inte arbetstillstånd – restaurang misstänks för brott

Uppdaterad
Publicerad

En man som ska ha arbetat på en restaurang i Falkenberg har avvisats från Sverige då han varken haft uppehållstillstånd eller arbetstillstånd. Restaurangägaren åtalas vid Varbergs tingsrätt för brott mot utlänningslagen då han ska ha låtit personen arbeta utan tillstånd vid restaurangen. Den anställde uppger att han tvingats stannat i Sverige pågrund av Corona.

Det var när polisen i Falkenberg genomförde en arbetsplatsinspektion på en restaurang i kommunen som de påträffade en person som inte hade arbetstillstånd eller rätt att vistas i Sverige och som ändå verkade arbeta på stället.

Företrädaren för restaurangen, som nu misstänks för brott mot utlänningslagen, nekar och menar att mannen inte var på restaurangen för att arbeta, trots att han hade arbetskläder på sig.

Mannen själv menar att det var på grund av Corona han inte kunnat lämna Sverige. Han hävdar att han inte har utfört något arbete på restaurangen ifråga. Han misstänks inte för något brott och har nu avvisats från Sverige.

Ville åka hem

– Hade jag kunnat hade jag åkt hem redan imorgon men på grund av Corona så är gränserna stängda. Jag har pratat med min ambassad och de sa att har du någonstans att bo nu så stanna där och ta det lugnt tills gränserna öppnas, uppgav mannen i ett polisförhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.